Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки, чушки - на ленти, моркови настъргани, домат и тиквичка се нарязват на кубчета.
В дълбок тиган от 3.8 л се загрява олио, запържва се пилешко месо, докато побелее и водата му изври. Добавя се нарязан ситно лук и чесън с щипка сол, готви се да омекне.
Прибавяме чушки, моркови и готвим под капак да омекнат. Тиквичката и трябва малко време затова прибавяме и нея за кратко, а след 3 минути сипваме кубчета домати, червен пипер, черен пипер, чубрица, дафинов лист и кимион.
Налива се бялото вино и готвим на умерен огън под капак до готовност на зеленчуците и месото.
Към края прибавям изцеден лимонов сок смесен с лъжичка мед, разбърква се и след 2-3 минути селската манджа е готова.
Поднасяме пилешката гозба с нарязан магданоз и чаша бяло вино.
Много вкусно, чудесна лятна гозба - пилешки късчета и зеленчуци в тиган!
Добър апетит!