Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешки късчета и зеленчуци в тиган

Пилешки късчета и зеленчуци в тиган

Пилешки късчета и зеленчуци в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всяка минута чакане за приготвянето на пилешките късчета със зеленчуци си заслужава"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 4 скилидки
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • дафинов лист - 3 бр.
  • кимион
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, чушки - на ленти, моркови настъргани, домат и тиквичка се нарязват на кубчета.

В дълбок тиган от 3.8 л се загрява олио, запържва се пилешко месо, докато побелее и водата му изври. Добавя се нарязан ситно лук и чесън с щипка сол, готви се да омекне.

Прибавяме чушки, моркови и готвим под капак да омекнат. Тиквичката и трябва малко време затова прибавяме и нея за кратко, а след 3 минути сипваме кубчета домати, червен пипер, черен пипер, чубрица, дафинов лист и кимион.

Налива се бялото вино и готвим на умерен огън под капак до готовност на зеленчуците и месото.

Към края прибавям изцеден лимонов сок смесен с лъжичка мед, разбърква се и след 2-3 минути селската манджа е готова.

Поднасяме пилешката гозба с нарязан магданоз и чаша бяло вино.

Много вкусно, чудесна лятна гозба - пилешки късчета и зеленчуци в тиган!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: