Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки късчета с гъбен сос и ориз със зеленчуци

Пилешки късчета с гъбен сос и ориз със зеленчуци

Пилешки късчета с гъбен сос и ориз със зеленчуци
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изкусително и ароматно ястие, което нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г бяло
  • печурки - 7 бр. култивирани
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • ориз - 100 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • грах - 50 г бланширан
  • царевица - 50 г сладка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе ориза, като нарежете чушката на кубчета и я задушите в малко мазнина, след това добавете измития ориз и гответе 4-5 мин. добавете граха и царевицата, налейте 300 мл вода и добавете черния пипер, гответе докато оризът поеме всичката течност.

Нарежете гъбите на едро и ги задушете в маслото, добавете брашното и бъркайте непрекъснато, налейте вода и добавете свареното пилешко месо накъсано на дребни парченца, черния пипер и сол, гответе още 5 мин, и свалете от котлона.

Сервирайте ястието с гарнитурата от ориз и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: