Сирене Саганаки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Сирене Саганаки2 / 2
10/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г Фета или халуми
  • яйца - 3 бр.
  • риган - 1 ч.л. скълцан пресен
  • брашно - 1 ч.ч.
  • зехтин - 50 мл
  • узо - 50 мл.
  • черен пипер
  • лимони - шайби за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете фетата или халумито на 4-5 еднакви плочки. Загрейте зехтина с малко олио в голям тиган с незалепващо покритие.

Всяка плочка се овалва първо в яйце, после в брашното, смесено с накълцания риган и черен пипер на око.

Пускат се да се изпържат в мазнината за кратко от двете страни, колкото да добият златист загар.

Щом са готови, залейте с узото и фламбирайте. Поднесете сиренето Саганаки с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лили
Лили
Джорджо,това е гръцко панирано СИРЕНЕ!!!!Фета наричат СИРЕНЕТО гърците!Стига с вашето 100 грама СИРЕНЕ фета!Пишете 100 грама сирене сирене!!!Кафа сикме,всички станахте елини!
11.09.2013 15:22
3