Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки Сиврия Саганаки

Чушки Сиврия Саганаки

Чушки Сиврия Саганаки
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чушки Сиврия Саганаки са новата ви любима лятна гозба"

Необходими Продукти

  • чушки сиврия - 4 бр.
  • краве сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • зехтин - 1 с.л.
  • За соса
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • настъргани домати - 2 ч.ч.
  • сол
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките Сиврия се измиват, оставят им се дръжките и се разрязват на две по дължина. След като се отстраняват се семките, се нареждат в намазнена тавичка.

В купа се приготвя плънка от едно разбито яйце, натрошеното сирене и нарязан на дребно магданоз. Чушките се напълват и слагат да се пекат във фурна на 200 °C до хубав загар.

През това време се приготвя сосът. В тиган се загрява малко зехтин и в него се запържват нарязаният стар лук и чесън. Малко след това се прибавят настърганите или пасирани домати.

Сосът се овкусява със сол, малко балсамов оцет и босилек.

След като се сгъсти, се прехвърля в тавичката с готовите чушки.

За завършек чушки сиврия саганаки се поръсва с още малко натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: