Начин на приготвяне
Копривата се измива, като се използва гевгир. Слага се във вода.
Завира се и се попарва, за да спре да пари. Отцежда се. Охлажда се и се нарязва.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.
Чушката се измива и почиства от семките. Нарязва се на лентички.
Картофите де обелват и измиват. Нарязват се на по-дребни кубчета.
Всички зеленчуци без копривата се слагат в тенджера. Добавя се олиото. Запържват се.
Добавя се и копривата малко да се запържи. Добавя се вода.
Бирените пръчици се нарязват на ситно и се добавят. Вари се до готовност на картофите.
Копривената супа се овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се фидето.
В купичка се разбива жълтъкът с малко оцет.
Прибавя се към супата постепенно, като се разбърква.
Супата от коприва без ориз се вари още десетина минути.