Яйца с домати и лук в тиган

09/07/2020
"Експериментирахме в кухнята и се получи чудесен аламинут с яйца, домати и лук "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 870
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • лук - 1 голяма глава стар
  • домати - 1 на кубчета
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • риган
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се стар лук на парченца, домат на кубчета, скилидки чесън на ситно.

В тиган се загрява олио, задушаваме лук, чесън с малко сол да сменят цвета си.

Добавя се кубчета домат, готвим да изври водата.

Овкусява се с щипка захар и още малко сол.

С лъжица се оформят 4 гнезда, чукваме по 1 яйце и под капак се запича, докато стегнат или леко рохкави по избор.

Поръсваме вкусните яйца на очи с риган и щипка пушен червен пипер и готово.

Чудесна бърза лятна вечеря са тези яйца с домати и лук в тиган!

Добър Апетит!

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар