Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини

Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Супер вкусен солен кекс за закуска или за когато си пожелаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 120 г
  • олио - 120 мл
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 300 г
  • маслини - 10 - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Кравето масло се разтопява и охлажда.

В купа се поставя млякото и към него се добавят двата вида соди. След като сместа спре да шупти, се добавят яйцата. Разбърква се до еднородност.

Прибавят се олиото, кравето масло, сиренето и кашкавалът. Сместа се разбърква с лъжица и се добавя брашното.

Тестото се изсипва в кръгла кексова форма и отгоре се нареждат нарязаните маслини.

Вкусният солен кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

След като кексът се е опекъл, се оставя около 5-6 минути във формата и тогава се обръща в поднос.

Да ви е вкусно с този разкошен солен кекс със сирене и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: