Начин на приготвяне
Сиренето се натрошава.
Кашкавалът се настъргва на едро.
Кравето масло се разтопява и охлажда.
В купа се поставя млякото и към него се добавят двата вида соди. След като сместа спре да шупти, се добавят яйцата. Разбърква се до еднородност.
Прибавят се олиото, кравето масло, сиренето и кашкавалът. Сместа се разбърква с лъжица и се добавя брашното.
Тестото се изсипва в кръгла кексова форма и отгоре се нареждат нарязаните маслини.
Вкусният солен кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
След като кексът се е опекъл, се оставя около 5-6 минути във формата и тогава се обръща в поднос.
Да ви е вкусно с този разкошен солен кекс със сирене и кашкавал!