Начин на приготвяне
Амонячната сода се разтваря във водата.
Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се содата и пресятото брашно.
Ароматизира се с ванилията.
Сместа се поставя в пош с кръгъл накрайник.
Върху хартия за печене се шприцоват кръгчета с размер 5 см.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко покафеняване.
Кръгчетата се оставят да изстинат върху хартията.
Жълтъците се смесват с нишестето и брашното. Разреждат се с част от млякото.
Останалото мляко заедно със захарта се поставя на котлона да заври. Излива се към яйчената смес и след това се връща отново на котлона.
Добавя се маслото и млечният крем се вари до сгъстяване. Охлажда се.
Сметаната се разбива до плътност и се добавя към изстиналият крем. Сладкарският крем се поставя в пош с кръгъл накрайник.
Захарта и вода за сиропа се варят 10 минути и след това сиропът изстива.
Кръгчетата се обръщат на обратно и с помощта на четка се сиропират.
Върху половината кръгчета се шприцова крем и празничните сладки се покриват с друго кръгче.
Готовите пастички се поставят на студено.
Шоколадът се смесва с млякото и олиото. Поставят се на водна баня до разтопяване на шоколада.
Всяка една пастичка се топи в шоколадовата глазура.
Поставят се в капсули и малките пастички за парти са готови за вашия празник.
Да ви е сладко!