Какаови пастички

EлзаEлза
Чирак
48358106
Какаови пастички
Снимка: Eлза
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Идеалното допълнение към чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • Продукти за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 160 г
  • брашно - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • кисело мляко - 100 мл
  • вода - 40 мл
  • олио - 70 мл
  • кафе - 140 мл горещо
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • конфитюр от ягоди - 250 г или по ваш избор
  • глазура
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко и водата. Изсипете яйчената смес в сухите съставки.

Бъркайте до еднородна смес. Накрая добавете горещото кафе, като бъркате непрекъснато. Ако варите кафето в джезве го прецедете преди да го сипете.

Изсипете сместа в голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Моята е с размери 35-27 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Оставете блата да изстине напълно. Разделете го на 3 еднакви платки. Разбийте конфитюра с пасатор за кратко, за да е гладко.

Сложете първата платка в подходяща чиния, намажете с 1/3 от конфитюра. Слагате втората отгоре мажете отново и така и с третата. Най-отгоре завършвате с конфитюр. Оставяте за 1-2 часа в хладилник.

За глазурата - разтопете за кратко течния шоколад и го нанесете с лъжица хаотично отгоре. Може да ползвате и обикновен шоколад с малко масло или олио.

Нарежете на пастички и се насладете!

Какаовите пастички са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: