Ванилов йогурт сладолед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ванилов йогурт сладолед
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Вашият най-добър приятел през лятото - домашен ванилов йогурт сладолед"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл течна, сладкарска 35% масленост
  • жълтъци - 8 бр.
  • кисело мляко - 300 г пълномаслено
  • ванилия - 1 шушулка
  • сок от лайм - 20 мл
  • захар - 250 г пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта, налейте при тях сметаната, сложете цепната шушулката ванилия и загрейте на слаб огън за 5 минути, без да позволявате температурата да надхвърли 80 градуса. Бъркайте почти непрестанно.

Оставете да изстине до 50 градуса за около 15 минути, а ако е много топло, може би да отнеме малко повече време.

Махнете шушулката ванилия, като изстържете семенцата и ги сложите в сместа за сладоледа.

Прибавете киселото кремообразно мляко и сока от лайм.

Разбъркайте до съвършена хомогенност.

Сложете сместа в машина за сладолед, ако имате такава. Може да напълните и обикновена ваничка или кутия, които се затварят добре. В този случай или често разбърквайте при процеса на замразяване, или след като вече сладоледът е готов и стегнал, го пуснете да се смели в блендер, за да се разбият възможни образувани кристали и да стане идеално кремообразен.

Времето за стягане и замръзване зависи от температурата на фризера ви, но, общо казано, е най-добре йогурт сладоледът да престои една нощ.

Този сметанов сладолед няма да се втвърди много дори и да прекара дни във фризера, мекичък е.

Много свеж и вкусен ванилов йогурт сладолед!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: