Бисквитена торта с кайсии

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
339
2k
724
1k
3
11/07/2020
"Мекичка бисквитена торта с кайсии, която всеки иска да опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 650
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от костилките кайсиите.

Нарежете ги на ивички, сложете ги в купа и ги поръсете с ликьор.

Оставете ги да престоят така около 1 час. Те ще ви трябват за декорацията на лесната бисквитена торта.

Сложете 1.200 мл прясно мляко на огъня и добавете в него захарта, разбъркайте и оставете да се затопли.

В останалото мляко разтворете двете пакетчета нишесте Кайсия.

Когато млякото със захарта се затопли, но все още не е завряло, изсипете на тънка струя и при непрекъснато бъркане разтвореното нишесте.

Варете и бъркайте, докато се получи смес с гъстота на крем.

В правоъгълна тавичка подредете 1 ред бисквити.

Отгоре залейте с 1/3 част от горещия крем.

След това подредете 2 ред бисквити, покрийте с крем.

Накрая подредете 3 ред и залейте с останалия крем.

Поръсете отгоре със смлени орехови ядки и декорирайте с парчетата кайсии, натопени в ликьор.

Оставете готовата бисквитена торта с кайсии да престои в хладилника за около 4-5 часа, преди да сервирате.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар