Начин на приготвяне
В купа смесваме яйцата, киселото мляко, бакпулвера, солта, олиото и брашното.
В друга купа натрошаваме сиренето и настъргания кашкавал.
Намазваме една кора с 2 с.л. от сместа с яйцата, отгоре поставяме втора кора и намазваме и нея с 2 лъжици от сместа.
В широкия край на корите разпределяме една ивица от сиренето и кашкавала, подхващаме внимателно и навиваме на руло.
С домакинска ножица нарязваме рулото на малки рулца пънчета.
Подреждаме баничките една до друга в намаслена тава.
Така приготвяме и останалите кори.
Отгоре върху всяко пънче поставяме по едно малко парченце масло.
Печем баничките пънчета на 200 градуса около 25 минути до златисто.