Начин на приготвяне
Филето се нарязва на ленти и приготвяме марината.
Копър се измива, нарязва се на ситно, може и да се пасира.
В купа се смесва олио или зехтин, сол, горчица, оцет, скилидки чесън и копър. Разбива се на паста и намазваме пилешкото филе.
Оставя се в хладилника за 1 час да поеме аромата на марината.
Количеството е много, затова може да сложете в бурканче и оставете в хладилника, съхранява се до 4 месеца.
С тази смес може да овкусявате месо, риба, зеленчуци, салати.
Загрява се скара и печем пилешките филенца от двете страни да приятен загар, без да оставяме дълго, за да не съхне месото, а да е сочно.
Тези филенца са печени на скара на жар.
Сервирайте пилешкото филе с копър, горчица и чеснов сос с чеснов сос - уникален вкус!