Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печен паприкаш със свинско и кашкавал

Печен паприкаш със свинско и кашкавал

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Печен паприкаш със свинско и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г от врат
  • мас - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • лук - 4 глави
  • чушки - 1 кг
  • кашкавал - 150 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете малко вода и бланширайте чушките за няколко минути за да обелите кожата им. Почистете ги от дръжката и семките и ги нарежете по дължина.

Покрийте с част от тях дъното на предварително намазана с мас йенска тенджера. Върху тях изсипете остатъка от маста, покрийте ги с лук, нарязан на колелца. Върху зеленчуците се подрежда свинското месо, нарязано на пържоли и леко начукано, което сте овкусили със сол и червен пипер.

Върху пържолките поставете още един ред чушки, поръсете с лук и отново свинско месо. Редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите с ред чушки. Сложете капак на тенджерата и печете около 55 минути в умерена(загрята до 180 градуса) фурна.

Махнете капака, поръсете с настърган кашкава ли върнете във фурната за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: