Десерт с праскови и желатин

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
324
1k
1k
394
1
13/07/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме прасковите и ги смесваме с кафявата захар.

Сипваме ги в касерола и задушаваме за 3-4 минути. Оставяме прасковеното пюре да се охлади напълно.

Смесваме цеденото мляко, сметаната и лимонената кора.

Добавяме прасковеното пюре.

Разтваряме желатина във водата и след като набъбне, го загряваме за 2 секунди в микровълновата и го сипваме в сместа.

Разбъркваме и изсипваме в правоъгълна формичка, покрита плътно с прозрачно фолио.

Прибираме желирания крем в хладилника и оставяме желирания десерт за една нощ да се стегне.

След това обръщаме в чиния и го украсяваме с тънки парчета праскова.

Нарязваме и сервираме десерта с праскови и желатин.

Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
Приготвяй си тази рецепта в:
Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
15.99 лв.
14.99 лв.
Виж ››

Приготви си перфектния крем карамел с този разкошен сервиз от 12 метални купички за крем крамел. Очаровай близките и гостите си!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар