Начин на приготвяне
Пасираме прасковите и ги смесваме с кафявата захар.
Сипваме ги в касерола и задушаваме за 3-4 минути. Оставяме прасковеното пюре да се охлади напълно.
Смесваме цеденото мляко, сметаната и лимонената кора.
Добавяме прасковеното пюре.
Разтваряме желатина във водата и след като набъбне, го загряваме за 2 секунди в микровълновата и го сипваме в сместа.
Разбъркваме и изсипваме в правоъгълна формичка, покрита плътно с прозрачно фолио.
Прибираме желирания крем в хладилника и оставяме желирания десерт за една нощ да се стегне.
След това обръщаме в чиния и го украсяваме с тънки парчета праскова.
Нарязваме и сервираме десерта с праскови и желатин.