Леберкезе

Vivi
Vivi
Новак
11/09/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 721
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила възможно най-фино през машина или се минава много пъти. С месото се мели и сланината, накиснатите в мляко и изцедени филийки.

Добавя се лукът, всички подправки, които може да добавите на вкус, яйцата и магданоза. Пак смиламе.

От сместа оформяме продълговата форма на хляб, която увиваме в мокър тензух, завързват се краищата и се вари в солена вода около 90 минути. Може и да се изпече.

Готовият и изстинал Леберкезе се поднася нарязана на филии с гарнитура от картофи и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иво
иво
15.10.2013 19:08
в продуктите няма лук и мляко
0
0