Домашен леберкез

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Домашен леберкез1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • гъби - 10 - 15 бр. пресни
  • мас - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • бахар
  • чубрица - суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата до твърдост, охладете ги, обелете ги и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото и задушете ситно нарязаните гъби. Когато омекнат, ги добавете към каймата. Прибавете наситнените кисели краставички и настъргания лук и омесете каймата. Овкусете с подправките и месете поне 15 минути.

Последно се добавя маста, разбърква се добре и се оставя поне за 30 минути в хладилник. Охладената кайма се слага в застлана с хартия за печене продълговата форма. Притиска се добре и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Запечения леберкез се прехвърля в тавичка и се пече още около 20 минути или до получаването на хрупкава коричка. Оставя се да се охлади, завива се във фолио и се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Почти като руло ,,Стефани".Много апетитно и оригинално.
08.05.2016 15:22
1