Начин на приготвяне
Първото, което правим, преди да започнем да приготвяме бахура, е да си измием червата.
Това става под течаща вода, като ги обръщаме и измиваме и отвътре.
След това се измиваме и всичко останало. Нарязваме на ситни кубчета продуктите за бахура, а праза нарязваме на ситно.
Овкусяваме с черен пипер, сол бахар и чубрица и смесваме с ориза.
Получава се смес, която пълним в червата, но не прекалено, за да не се спукат.
Връзваме в двата края с конец.
Вземаме си дълбока тенджера.
Най-отдолу си слагаме чиния и започваме да нареждаме бахура.
Поставяме на огъня и оставяме да се вари.
Опитваме дали са готови, като пробождаме с вилица.
Ако се пробождат лесно, значи са готови.
Изваждаме бахура с ориз и праз и оставяме да изстине и чак тогава консумираме.