Родопска боб чорба

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
16/07/2020
"Обичаме традициите, особено когато са толкова вкусни - като тази родопска боб чорба"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 117
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накиснете боба от вечерта в студена вода.

На следващия ден прецедете водата и налейте друга чиста вода, поставете на котлона да се вари.

Десет минути след завиране, отново прецедете и налейте чиста вода, добавете 3 с.л. от олиото.

Прибавете нарязаните на кубчета 1 глава лук и морковите, варите традиционната боб чорба, докато бобът омекне напълно. Прибавете нарязаните джоджен, девесил.

Пригответе си запръжката, с нея чорбата става по-вкусна. В тиган прибавете останалото олио, нарязания на ситно лук.

След кратко запържите, добавете малко брашно, запържете добре, като в края прибавяте червения пипер, разбъркайте и премахнете запръжката от огъня.

Изсипете запръжката в тенджерата при боба и оставете да поври за около 10 минути заедно с боба.

Сервирайте родопската боб чорба, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар