Начин на приготвяне
За тези любими курабийки пригответе всички продукти на стайна температура. В по-голям съд сложете около 400 г брашно.
Добавете яйцата, захарта и олиото. В киселото мляко угасете содата и бакпулвера.
Прибавете към тестото, настържете кората на лимона, направете дупка в самия лимон и изцедете малко от сока.
Вземете лъжица и започнете да разбърквайте. След това добавяйте по-малко брашно и замесете меко тесто.
Оставете тестото да почине за около 30 мин.
През това време включете фурната да загрява на 220 градуса. В тава сложете хартия за печене.
След като е отпочинало тестото, намазнете съвсел леко ръцете си.
Вземете от тестото оформете топчета по-големи от орех.
Овалете горната част в кристална захар, наредете на разстояние лимоновите курабии, защото се надуват.
Изпечете до готовност, но не ги препичайте твърде много.
Така стават по-меки.
За следобедно кафе или чай поднасяме ароматни лимонови курабета.