Лимонови курабета

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Лимонови курабета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
36
"Следобедът е по-вкусен и приятен с тези лимонови курабийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1/2 ч.ч
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • бакпулвер - 10 г
  • лимон - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези любими курабийки пригответе всички продукти на стайна температура. В по-голям съд сложете около 400 г брашно.

Добавете яйцата, захарта и олиото. В киселото мляко угасете содата и бакпулвера.

Прибавете към тестото, настържете кората на лимона, направете дупка в самия лимон и изцедете малко от сока.

Вземете лъжица и започнете да разбърквайте. След това добавяйте по-малко брашно и замесете меко тесто.

Оставете тестото да почине за около 30 мин.

През това време включете фурната да загрява на 220 градуса. В тава сложете хартия за печене.

След като е отпочинало тестото, намазнете съвсел леко ръцете си.

Вземете от тестото оформете топчета по-големи от орех.

Овалете горната част в кристална захар, наредете на разстояние лимоновите курабии, защото се надуват.

Изпечете до готовност, но не ги препичайте твърде много.

Така стават по-меки.

За следобедно кафе или чай поднасяме ароматни лимонови курабета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: