Чийзкейк с черешово сладко

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
186
2k
693
790
1
16/07/2020
"Чийзкейк с черешово сладко, с който черпим гостите - има и за вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за основата
  • бисквити - 400 г с какао
  • краве масло - 125 меко
  • за блата
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 200 г варено подсладено
  • сметана - 200 г сладкарска
  • желатин - 1 пак. 10 г на д - р Оеtker
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • заливка
  • сладко от череши - прясно приготвено
  • украса
  • мента - листа прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и смесете с мекото краве масло. Изсипете сместа във форма с ринг и оформете основата, като притискате с помощта на лъжица или дъното на чаша.

Сложете в хладилник и охладете, докато приготвяте блата.

Разбийте студената сладкарска сметана до гъст крем. Маскарпонето разбивайте, като към него постепенно прибавяте от вареното кондензирано мляко.

Смесете двете смеси и разбъркайте до хомогенност, прибавете ванилията.

Желатина пригответе според указанията на опаковката и прибавете към крема.

Изсипете готовата смес върху основата и заравнете вкусния чийзкейк. Оставете в хладилник за най-малко 4 часа .

Пригответе сладкото от череши. Аз използвам фиксовете на dr. Oetker /3 : 1/

Непосредствено преди сервиране залейте с прясно приготвеното сладко от череши и украсете с листенца прясна мента.

Вкусотия е този чийзкейк със сладко от череши!

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар