Магданозени кюфтенца

Сиси
Сиси
Новак
12/09/2013
"Толкова са вкусни, че изобщо не се сещаме, че нямат никакво месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 817
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • магданоз - 4 големи връзки
  • копър - 1 връзка
  • лук - 1 връзка пресен
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 1 с.л. накълцан пресен
  • сол
  • черен пипер
  • сода - 1/2 ч.л. или суха мая за хляб
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте магданоза, копъра и лука съвсем ситно. Добавете към тях джоджена, сол, черен пипер, натрошеното сирене и яйцата.

Добре объркайте сместа и я омесете с брашното и маята на меко лепнещо тесто. Оставете го да почива, докато се понадигне.

Загрейте олио за пържене. С намазнени ръце оформяйте от сместа овални кюфтенца, оваляйте ги в царевично брашно или галета и ги изпържете до апетитна коричка.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Правила съм я тази рецепта и стават много хубави.
0
0