Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака по Ивайловградски

Мусака по Ивайловградски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Мусака по Ивайловградски
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Българското си е най-вкусно, особено когато става дума за мусака по Ивайловградски"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • кайма - 1 кг
  • кашкавал - 150 г
  • бяло вино - 150 мл
  • газирана вода - 150 мл
  • домати - 3 бр. пресни
  • зелен лук - 1 връзка /може и 1 глава кромид/
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги сваряваме.

През това време си омесваме каймата. Прибавяме ситно нарязания лук (използвах кромид, понеже нямах в момента пресен), солта, черния пипер, пикантината /може да я пропуснете/, виното и газираната вода. Омесваме добре.

Застиламе каймата върху намаслена тава. Нарязваме си доматите на колелца и ги нареждаме върху каймата, така че да се покрие цялата смес.

След като картофите са готови, оставяме да се охладят леко и намачкваме с преса.

Застиламе картофеното пюре върху доматите. Наръсваме ситно нарязания магданоз. Поръсваме с настъргания кашкавал нашата вкусна мусака.

Печем мусака по Ивайловградски в предварително загрята фурна на 180°C за около 50 мин, докато кашкавалът хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: