Начин на приготвяне
Обелете тиквичките и ги нарежете на филийки. След това задушете за няколко минути всяка от тях в малко зехтин. В друг съд задушете нарязаните на ситно лук, патладжан, чушки и картофи.
Овкусете плънката с подправките и я отдръпнете от котлона. В подходяща тава наредете слой от тиквички и отгоре разпределете плънката. Повторете процедурата и завършете мусаката с последен слой само от тиквички. Облейте всичко с доматеното пюре.
Поставете ястието в предварително загрята фурна. Когато течността изври, ястието е готово. Така приготвената мусака се поднася посипана с накълцан копър и магданоз. По желание може да се полее и с кисело мляко.
Виж също как се прави пухкава заливка за мусака или опитай и другите ни предложения за мусака с патладжан.
Коментари