Начин на приготвяне
Пригответе си две купи, в които да сложите разделените белтъци и от жълтъците на яйцата.
Разбийте белтъците с половината захар на сняг, като добавяте постепенно, докато получите гъстота като за целувки.
Разбийте на гъст крем жълтъците с останалата захар и ванилията.
Добавете смлените лешници към разбитите жълтъци, като ги редувате с белтъците.
Бъркайте с лъжица или домакинска лопатка до получаване гъсто лепкаво тесто.
Покрийте тава с хартия за печене.
Оформете диетичните бисквити с ръка, като гребвате по малко от тестото.
Загрейте фурната на 140 градуса и изпечете лешниковите сладки за около 15 минути. Не увеличавайте фурната.
Нужно е сладките по-скоро да се сушат, отколкото да се пекат.
15 минути са достатъчни, за да станат хрупкави отвън и меки и въздушни отвътре.
Да ви е сладко!