Бисквити без масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Бисквити без масло2 / 2
18/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Лешникови бисквитки, които можете да си хапвате без угризения!"

Необходими Продукти

  • лешници - 250 г фино смлени сурови
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия
  • лешници - към 30 цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си две купи, в които да сложите разделените белтъци и от жълтъците на яйцата.

Разбийте белтъците с половината захар на сняг, като добавяте постепенно, докато получите гъстота като за целувки.

Разбийте на гъст крем жълтъците с останалата захар и ванилията.

Добавете смлените лешници към разбитите жълтъци, като ги редувате с белтъците.

Бъркайте с лъжица или домакинска лопатка до получаване гъсто лепкаво тесто.

Покрийте тава с хартия за печене.

Оформете диетичните бисквити с ръка, като гребвате по малко от тестото.

Загрейте фурната на 140 градуса и изпечете лешниковите сладки за около 15 минути. Не увеличавайте фурната.

Нужно е сладките по-скоро да се сушат, отколкото да се пекат.

15 минути са достатъчни, за да станат хрупкави отвън и меки и въздушни отвътре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: