Летен десерт с диня

Даниела
Даниела
Новак
23/02/2010
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 879
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, захарта и брашното в тенджера. Сгрейте на умерен огън и оставете сместа да заври. Намалете огъня.

Постепенно изсипете половината сос при разбитите яйца, след което върнете в тенджерата.

Бъркайте непрекъснато за около 15 минути. Оставете заливката да се охлади напълно, след което добавете сметаната. Охладете в хладилника.

Разрежете динята на две. Издълбайте двете половини с лъжица или нож, като оставите по стените на динята около 2 сантиметра от месото.

Вътрешността нарежете на едри парчета. Оформете нещо като 2 лодки.

Смесете пъпеша, ягодите, гроздето и парчетата диня. Напълнете лодките.

Отделно сервирайте дресинга за летния десерт с диня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар