Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чеснов зелен фасул от 1957 г.

Чеснов зелен фасул от 1957 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Чеснов зелен фасул от 1957 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
07/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Интересна идея за ястия - чеснов зелен фасул, ретро, но завинаги вкусно"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • лук - 2 глави Стар
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 3 глави Стар
  • магданоз
  • червен пипер
  • зехтин - Pomace
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасулът се почиства от върховете и конците.

Нарязва се на парчета.

Измива се добре добре и се слага в тенджера.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно и се прибавя към фасула.

Прибавя се вода на половината на фасула и се задушава до полуомекване.

Прибавя се червеният пипер и сол.

Чесънът се почиства и измива, като не се реже. Прибавя се към задушения фасул.

Залива се със зехтина.

Варенето продължава до пълното сваряване, като вода се прибавя при необходимост.

Когато зеленият фасул е готов, се поръсва с измит и нарязан на ситно магданоз.

Огънят се изключва и чесновият зелен фасул от 1957 г. се оставя под капак, за да се задуши магданозът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: