Кавърма кебап

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Кавърма кебап
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Кавърма кебап има всичко за всеки вкус и точно затова от нея няма оплакали се"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.300 г
  • лук - 3 големи глави
  • червени пиперки - 10 бр. печени
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на кубчета.

В дълбок тиган се загряват олиото и свинската мас. Прибавя се месото и се запържва до златисто.

Лукът се обелва и нарязва на полумесеци. Добавя се към месото заедно с чесъна. След като лукът стане прозрачен, се добавят нарязаните на ивици пиперки.

След около 3-4 минути, се слагат обелените и нарязани домати.

Кавърмата се залива със зеленчуковия бульон и виното. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.

Прехвърля се в глинен сач и се поставя в студена фурна. Фурната се настройва на 250 градуса и кавърма кебапът се пече около 40 минути.

Готовата кавърма кебап се поръсва с пресен магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван иванов
иван иванов
Малко е рисковано глиненият сач да седи на 250 градуса 40 минути.
19.11.2024 00:27
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна кавърма! Класика!
05.03.2023 21:49