Начин на приготвяне
Свинската плешка се нарязва на кубчета.
В дълбок тиган се загряват олиото и свинската мас. Прибавя се месото и се запържва до златисто.
Лукът се обелва и нарязва на полумесеци. Добавя се към месото заедно с чесъна. След като лукът стане прозрачен, се добавят нарязаните на ивици пиперки.
След около 3-4 минути, се слагат обелените и нарязани домати.
Кавърмата се залива със зеленчуковия бульон и виното. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.
Прехвърля се в глинен сач и се поставя в студена фурна. Фурната се настройва на 250 градуса и кавърма кебапът се пече около 40 минути.
Готовата кавърма кебап се поръсва с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Коментари