Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Чорба от кюфтенца от 1957 г.

Чорба от кюфтенца от 1957 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Чорба от кюфтенца от 1957 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Забъркваме вкусна чорба от кюфтенца и една след друга филийките вървят"

Необходими Продукти

  • кайма - 350 г
  • лук - 2 бр. малка глава
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • пилешки бульон - 3 л
  • целина - 1/3 малка глава
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • брашно
  • масло
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът 1 бр. глава се нарязва на ситно. Магданозът се измива много добре и се нарязва на ситно.

Каймата се омесва много добре с нарязания лук, магданоз, яйце, сол и черен пипер.

Оформят се малки топчета. Овалват се в брашно и се оставят за 30 мин в хладилник.

Бульонът се слага да заври.

Прибавят се нарязаните на кубчета целина, на ситно моркови и лук - 1 бр. дребно нарязан.

Чорбата се оставя да ври 20 мин, след което се прибавят доматите, които са натъргани на ренде.

Оставя се да ври 10 мин.

Прибавят се охладените топчета.

Супата топчета ври още 30 Мин.

След като се свари, се прибавя масло и се сваля от огъня.

Чорба от кюфтенца от 1957 г. се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: