Начин на приготвяне
Лукът 1 бр. глава се нарязва на ситно. Магданозът се измива много добре и се нарязва на ситно.
Каймата се омесва много добре с нарязания лук, магданоз, яйце, сол и черен пипер.
Оформят се малки топчета. Овалват се в брашно и се оставят за 30 мин в хладилник.
Бульонът се слага да заври.
Прибавят се нарязаните на кубчета целина, на ситно моркови и лук - 1 бр. дребно нарязан.
Чорбата се оставя да ври 20 мин, след което се прибавят доматите, които са натъргани на ренде.
Оставя се да ври 10 мин.
Прибавят се охладените топчета.
Супата топчета ври още 30 Мин.
След като се свари, се прибавя масло и се сваля от огъня.
Чорба от кюфтенца от 1957 г. се сервира топла.