Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Моята вълшебна рибена чорба

Моята вълшебна рибена чорба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моята вълшебна рибена чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Вълшебна рибена чорба, която лекува лошото настроение"

Необходими Продукти

  • костур - 1 риба, или Толстолоб
  • целина - 3 стръка селъри
  • лук - 1 и 1/2 глава
  • магданоз - 10 стръка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 3 бр. средни
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • девесил - на вкус, пресен или сушен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, като отделите главата и опашката за изготвяне на вкусен бульон. Отделете кожата от филетата и също може да присъедините към продуктите за бульона. Теглото на чистото месо трябва да е около 400 г.

Извадете внимателно с пинсета останали по месцето кости и нарежете на ситно.

Обелете цялата глава лук и я цепнете на две три места. Почистете един- два моркова и два стръка селъри. Тези зеленчуци заедно с рибната глава и опашка залейте с обилно количество вода, сложете целите стръкове магданоз, сол и лъжица- две зехтин и варете 20-25 минути.

Останалите лук (1/2 средна глава), скилидките чесън, един стрък селъри и моркова нарежете на ситно. Всичко освен моркова може и да смелите за по-фина чорба.

Загрейте маслото и 2 лъжици зехтин и задушете накълцаните зеленчуци. Посолете и налейте прецеденият бульон. При нужда долейте малко вода.

Когато заври, сложете нарязаните парченца костур или толстолоб, картофите на малки кубчета и девесила и варете 15-17 минути, костурът се сварява бързо.

Ако ползвате друга риба за вашата вкусна рибена супа, се съобразете с времето, което изисква тя, за да бъде готова.

Доовкусете според предпочитанията си с още сол, черен пипер, девесил и малко лимонов сок по желание.

Поднесете вълшебната рибена чорба гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: