Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински пържоли със зеленчуци в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Когато докторът ти каже да наблегнеш на зелечуците, но ти си заклет фен на месцето - Свински пържоли със зеленчуци в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 450 г без кост
  • топено сирене - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 150 мл
  • гъби - 250 г
  • брашно - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бялото вино и соевия сос. Поставете пържолите в маринатата и оставете за 24 часа.

При готовност загрейте олиото в тиган на умерена температа.

Извадете пържолите от маринатата и посолете леко със сол и черен пипер. Запържете за по няколко минути от всяка страна в загрятото олио.

Подредете пържолите в гювеч. Почистете и нарежете лука на дребно, а моркова и гъбите на тънки парчета. Добавете ги при пържолите.

Разтворете брашното в 100 мл вода и залейте продуктите. Най-отгоре поставете парчета топено сирене.

Захлупете гювеча с капак и поставете в студена фурна. Загрейте и печете около 45 мин на 250 °C.

Рецептата е адаптирана от lakomnik

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: