Начин на приготвяне
Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка. Разреждат се с част от млякото.
Останалото мляко заедно със захарта се поставят на котлона да заврат.
Горещото мляко се прибавя към жълтъците. Връщат се на котлона и се готвят до леко сгъстяване. Не трябва да завират. Ароматизира се с ванилията. Оставят се да изстинат.
Сметаната се разбива до плътност. Към нея се добавя яйчно-млечната смес. Разбърква се до хомогенност.
Бисквитите се натрошават и се смесват с ядките.
Дъното на кутия се покрива с млечната смес. Поръсва се с бисквитите.
Следва млечна смес, бисквити и т.н. до изчерпване на продуктите.
Поставя се в хладилник млечният сладолед да замръзне и може да се насладите на един невероятно вкусен сладолед с бисквити.
Да ви е сладко!