Начин на приготвяне
Изсипваме по-голямата част от брашното в голяма купа, добавяме бакпулвера и разбъркваме.
Правим кладенче, в което прибавяме киселото мляко, зехтина, яйцата и замесваме меко тесто.
Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло за около 40 минути.
За сиропа сипваме водата в голяма тенджера, прибавяме захарта, ванилията и лимоновия сок. Варим на средна температура около 20 минути.
Готовото тесто нарязваме на малки топки и всяка от тях разточваме на тънка кора, като поръсваме с брашно.
Подреждаме корите една върху друга и разточваме голяма кора с дебелина 2-3 см.
От кората изрязваме кръгчета, които прегъваме на две и във всяко едно слагаме по 2-3 орехови ядки в средата.
Печем турските сладкиши в предварително загрята фурна на 190 градуса докато покафенеят.
След като се изпекат, ги поставяме в подходящ съд и ги заливаме с охладения сироп.
Оставяме Дилбер дудаъ добре да се напоят със сироп преди да ги сервираме.