Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с пъпеш и лимонова глазура

Сладкиш с пъпеш и лимонова глазура

Сладкиш с пъпеш и лимонова глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
04/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И.... слагаме край на диетата още преди да сме я започнали с парче от този невероятен сладкиш с пъпеш?"

Необходими Продукти

  • За сладкиша
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • локум - 5 - 6 кубчета
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл.
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани
  • пъпеш - 200 г
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • За глазурата
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте. Добавете пудрата захар и олиото на струйка. Разбъркайте до еднородна смес.

Добавете пресятото брашно, нарязания на парченца локум, лимоновите корички и орехите.

Готовата смес изсипете в тавичка със загрято и намазано дъно с масло и посипано с галета.

Отгоре наредете парченцата обелен пъпеш, като преди това сте го оваляли в грис.

Изпечете на 180 градуса.

Направете глазура, като разбиете пудрата захар с лимоновия сок. Намажете сладкиша с глазура.

Сладкишът с пъпеш и лимонова глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Интересен сладкиш. Трябва да се пробва.
07.10.2016 16:14
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Пъпешът поради тази причина е овалян в грис. Да, консистенцията е по-различна, но това е чара
на сладкиша. А пък лимоновата глазура - допълнително удоволствие!
07.10.2016 11:21
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много интересен сладиш, не става ли воден и клисав от пъпеша?
07.10.2016 10:57