Много крехки пилешки крилца на фурна

Потребител#182240Потребител#182240
Новак
11
62
19
19
22/07/2020
"Крехки пилешки крилца, които вървят най-добре със студена бира и приятна компания "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо992
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1 кг
  • масло - 5 с.л. (разтопено)
  • доматен сок - 1 ч.ч. (може да се замени с доматено пюре)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам размразените, измити и почистени крилца в дълбок съд да престоят около 2 часа в сока от двата лимона, оцета, солта и вода, така че да са покрити с течността.

След това намазвам дъното на тавата с около 2 с.л. масло. Изкарвам крилцата от маринатата и всяко намазвам отгоре и отдолу с част от останалото масло (разтопено).

След това нареждам в намаслената тава с кожичката нагоре, добавям виното и водата и след това заливам с доматения сок.

Пека до получаване на тъмно червеникав цвят на кожичката, който се образува от запечения доматен сок.

След това обръщам печените крилца с кожичката надолу, за да може коричката да поеме от соса и същевременно да се запекат и от долната страна.

Когато започнаха, се запекоха и от долната страна, обърнах и пекох още 5-10 мин.

Крехките пилешки крилца на фурна станаха с хрупкава кожичка и от двата края и много сочни от вътрешната страна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар