Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на крокана. В сух тефлонов тиган сложете захарта и едро нарязаните орехи. Бъркайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Изсипете готовия крокан върху хартия за печене и го разстелете. Оставете да се охлади напълно.
Отделете жълтъците и белтъците в отделни съдове. Прибавете по 3 с.л. захар към тях. Разбийте ги с миксер до пълното разтваряне на захарта.
В друг съд разбийте студената сладкарска сметана до получаване на твърди връхчета. Начупете охладения крокан и го смелете в блендер.
След него начупете и шоколада (трябва да е престоял в хладилник няколко часа). Смелете и него.
Накрая нарежете плодовете от сладкото на ситни парченца. Смесете всичко, объркайте с шпатула и разсипете сместа в подходящи кутии.
Поставете нуга сладоледа във фризер за 10-12 часа.
Сервирайте с парченца смокини и полейте със сока от сладкото.
Домашният нуга сладолед с шоколад е готов.