Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Салата с кускус и тиквички

Салата с кускус и тиквички

Салата с кускус и тиквички
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Засищаща и много свежа салата с кускус и тиквички"

Необходими Продукти

  • кускус - 200 г (продълговат)
  • тиквичка - ½ бр.
  • краставица - 1 бр.
  • чери доматчета - 20 бр.
  • пресен лук - 10 перца
  • тученица - 2 шепи листенца
  • шарлан - 1 с.л. (слънчогледово масло)
  • соев сос - 1 с.л
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна (на вкус)
  • оцет балсамико - 3 с.л. (бяла салатна подправка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кускуса (в случая е продълговат) във вряща подсолена вода. След като е сварен, го прецеждаме през гевгир и измиваме със студена вода. Отцеден го сипваме в дълбокия съд, в който ще разбъркваме салатата.

Обелваме суровата тиквичката и я нарязваме на малки кубченца. Разбъркваме ги с 1 с.л. соев сос и оставяме така за няколко минути, за да се овкусят.

През това време нарязваме краставицата (обелена) и чери доматчетата на четвъртинки, а пресния лук на ситно.

Отделяме листенцата тученица от дръжките и ги измиваме. Добавяме всички зеленчуци (както и маринованата сурова тиквичка в соев сос) към изстиналия кускус.

Прибавяме и овкусяващите съставки за нашата макаронена салата – хималайска сол на вкус, оцет Балсамико (бяла салатна подправка) и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме всичко заедно и поднасяме свежата салата с кускус за един чудесен слънчев летен обяд!

Суровите тиквички са изключително полезни и е доказано, че максималното си количество полезни вещества могат да ни дарят само в суров вид!

Салата с кускус и тиквички - свежест през лятото!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: