Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кускус с тиквичка и яйце

Кускус с тиквичка и яйце

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Кускус с тиквичка и яйце
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Не са необходими много продукти, за да се приготви наистина вкусно ястие Този кускус е самото доказателство"

Необходими Продукти

  • кускус - 200 г
  • чушки - 2 бр. (червени)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка (пресен)
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кускуса до готовност и го оставяме настрани (без да го изваждаме от водата).

Нарязваме всички зеленчуци на кубчета и ги запържваме в олиото (пържим в дълбок тиган).

След това добавяме кускуса заедно с водата, в която е варен (тя трябва да е около 1 ч.ч.) и разбъркваме добре. Оставяме да къкри на среден огън.

Когато водата се поизпари и зеленчуците са добре омекнали добавяме соевия сос и магданоза. Разбъркваме и изчакваме 1-2 минути.

Накрая чукваме яйцето, докато ястието е още на котлона. Разбъркваме го добре и задържаме на котлона още 3-4 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: