Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Салата с кускус, тиквички и зелении

Салата с кускус, тиквички и зелении

Салата с кускус, тиквички и зелении
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пъстрата макаронена салата е добра идея да поднесем към пролетната трапеза или като атрактивна гарнитура в меню за градинско парти!"

Необходими Продукти

  • За варивото
  • кускус - около 150 г
  • хималайска сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • За салатата
  • мариновани тиквички - ½ буркан домашни
  • червено цвекло - ½ малка глава
  • бейби спанак - 1 шепа листенца
  • рукола - 1 шепа листенца
  • левурда - 3 листа
  • пресен лук - 10 перца
  • магданоз - 1/3 връзка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • марината - 1 с.л. от тиквичките
  • шарлан - 1 с.л. (зехтин)
  • хималайска сол - 1 равна ч.л. на вкус
  • кафява захар - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • оцет балсамико - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За вкусната салата с кускус сваряваме около 1/3 пакет - 150 г, кускус в 2-3 ч.ч. вода, подправен с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан.

След това го отцеждаме от нишестето в дълбок гевгир и изплакваме с разбъркване под течаща студена вода.

Сипваме го в дълбока купа и към него прибавяме рендосаното червено цвекло на фино ренде и киселите тиквички, нарязани на триъгълничета (домашно мариновани и стерилизирани тиквички).

Прибавяме измити по 1 шепа листенца бейби спанак и рукола, както и нарязаните на ситно магданоз (без дръжките), пресен лук и левурда.

Овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок, оцет Балсамико и маринатата на тиквичките – на вкус, 1-2 щипки смлян черен пипер, 1 равна ч.л. хималайска сол, кафява тръстикова захар на кристали – ½ ч.л. и 1 с.л. слънчогледово масло – шарлан (или зехтин).

Разбъркваме пъстрата макаронена салата със салатна бъркалка и оставяме за няколко минути хубаво да се овкуси.

Поднасяме наситената цветна салата с кускус и тиквички свежо приготвена към пролетната трапеза или като атрактивна гарнитура в меню за градинско парти!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: