Начин на приготвяне
За вкусната салата с кускус сваряваме около 1/3 пакет - 150 г, кускус в 2-3 ч.ч. вода, подправен с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан.
След това го отцеждаме от нишестето в дълбок гевгир и изплакваме с разбъркване под течаща студена вода.
Сипваме го в дълбока купа и към него прибавяме рендосаното червено цвекло на фино ренде и киселите тиквички, нарязани на триъгълничета (домашно мариновани и стерилизирани тиквички).
Прибавяме измити по 1 шепа листенца бейби спанак и рукола, както и нарязаните на ситно магданоз (без дръжките), пресен лук и левурда.
Овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок, оцет Балсамико и маринатата на тиквичките – на вкус, 1-2 щипки смлян черен пипер, 1 равна ч.л. хималайска сол, кафява тръстикова захар на кристали – ½ ч.л. и 1 с.л. слънчогледово масло – шарлан (или зехтин).
Разбъркваме пъстрата макаронена салата със салатна бъркалка и оставяме за няколко минути хубаво да се овкуси.
Поднасяме наситената цветна салата с кускус и тиквички свежо приготвена към пролетната трапеза или като атрактивна гарнитура в меню за градинско парти!
Чудно Вкусно!