Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Меден сладкиш с карамел

Меден сладкиш с карамел

Меден сладкиш с карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • топинг - карамел, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме захарта в тефлонова тенджера и загряваме до леко карамелизиране. Добавяме маслото и водата, разбъркваме и оставяме на ниска температура до сгъстяване.

Сипваме меда в друга тенджера, добавяме содата и загряваме до потъмняване на сместа. Отместваме и към тази смес добавяме 2/3 от карамела, канелата, какаото и орехите.

Разбиваме яйцата. Добавяме и тях. Накрая сипваме и брашното. Разбъркваме много добре и изсипваме в тефлонова тавичка.

Изпичаме медения сладкиш на 160 градуса за 45 минути. Оставяме го да се охлади и го обръщаме в чиния.

Разбиваме сметаната, добавяме останалия карамел, смесваме до хомогенност и намазваме сладкиша с карамел отгоре.

Декорираме с карамелен топинг и нашият меден сладкиш с карамел е готов за сервиране.

Ако сте фенове на кодрит кадир, и този сладкиш, ще ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: