Начин на приготвяне
Сипваме захарта в тефлонова тенджера и загряваме до леко карамелизиране. Добавяме маслото и водата, разбъркваме и оставяме на ниска температура до сгъстяване.
Сипваме меда в друга тенджера, добавяме содата и загряваме до потъмняване на сместа. Отместваме и към тази смес добавяме 2/3 от карамела, канелата, какаото и орехите.
Разбиваме яйцата. Добавяме и тях. Накрая сипваме и брашното. Разбъркваме много добре и изсипваме в тефлонова тавичка.
Изпичаме медения сладкиш на 160 градуса за 45 минути. Оставяме го да се охлади и го обръщаме в чиния.
Разбиваме сметаната, добавяме останалия карамел, смесваме до хомогенност и намазваме сладкиша с карамел отгоре.
Декорираме с карамелен топинг и нашият меден сладкиш с карамел е готов за сервиране.
Ако сте фенове на кодрит кадир, и този сладкиш, ще ви хареса.