Начин на приготвяне
В тенджера се сипват 2 литра вода да заври. Добавят се макароните и се варят според указанието на пакета.
Изцеждат се и се измиват със студена вода. Тиквичката се измива. Настъргва се в голям тиган.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се и олиото. Зеленчуците се задушават.
Тиквичката отпуска достатъчни течност. Добавя се каймата, като се раздробява с бъркалката. Добавя се доматения сок. Овкусява се със сол и черен пипер.
Оставя се още малко да покъкри.
Подготвя се намазнен съд за нашето Пастицио.
Сосът с тиквички и кайма се изсипва при макароните. Разбърква се.
Изсипват се в подготвения съд. Слага се във фурната.
Маслото се слага да загрее в съд с ненадраскващо покритие. Добавя се брашното да се запържи. Непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.
Прясното мляко се добавя постепенно, като продължава да се бърка непрекъснато. Овкусява се със сол.
Готви се до сгъстяване на соса.
Макароните се изкарват от фурната и се заливат с млечния сос.
Пастицио с тиквички се връща се във фурната до запичане.