Начин на приготвяне
Гювечът е едно от ястията, известни във всички краища на България. Приготвя се по най-различни начини. Сега ще разгледаме рецепта за гювеч със свинско.
Патладжанът се нарязва на парченца, посолява се и се оставя да си отдели черния цвят. Свинската плешка се нарязва на кубчета, вари се за около 30 минути.
Всички останали зеленчуци се нарязват на парченца, според желаната големина.
Всички зеленчуци и месото се поставят в гювеча, наливаме малко мазнина.
Наливаме вода, която да покрие всички продукти. Поръсваме с брашното, солта, червения и черни пипер. Разбъркваме добре гювеча от зеленчуци и месо.
Печем във фурна на 180 за около 60 мин. Изваждаме гювеча на фурна и поръсваме с пресен магданоз.
Не пропускайте да приготвите и вие Гювеч по шопски.