Гювеч по шопски

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Гювеч по шопски
Снимка: Ники
1 / 3
25/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Шопски гювеч - ей това вече е приказка"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 3 бр. големи
  • домати - 2 бр. големи
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • тиквички - 1 бр.
  • бамя - 10 бр.
  • зелен боб - 10 шушулки
  • грах - 100 г
  • пипер - 2 бр.
  • магданоз
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечът е едно от ястията, известни във всички краища на България. Приготвя се по най-различни начини. Сега ще разгледаме рецепта за гювеч със свинско.

Патладжанът се нарязва на парченца, посолява се и се оставя да си отдели черния цвят. Свинската плешка се нарязва на кубчета, вари се за около 30 минути.

Всички останали зеленчуци се нарязват на парченца, според желаната големина.

Всички зеленчуци и месото се поставят в гювеча, наливаме малко мазнина.

Наливаме вода, която да покрие всички продукти. Поръсваме с брашното, солта, червения и черни пипер. Разбъркваме добре гювеча от зеленчуци и месо.

Печем във фурна на 180 за около 60 мин. Изваждаме гювеча на фурна и поръсваме с пресен магданоз.

Не пропускайте да приготвите и вие Гювеч по шопски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: