gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Осолена маринована скумрия

Осолена маринована скумрия

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Осолена маринована скумрия
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
27/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусна маринована скумрия, която ще ви спечели комплименти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е желателно скумрията да е прясна, но ако не разполагате с прясна, може и замразена.

Скумриите се изчистват от вътрешностите. Главите се премахват и рибите хубаво се измиват.

Вътрешността на рибите се напълва с морска сол, като отвън почти се покриват със солта.

Така рибите се оставят за 24 часа.

След това скумриите се измиват от солта. Нарязват се на шайби с дебелина 1.5 - 2 сантиметра.

На дъното на кутия се нареждат нарязан на тънко лимон, няколко зърна черен пипер, начупени парченца дафинов лист и бахар.

Нареждат се плътно парчетата риба.

Следват пак лимонови резенчета, черен пипер, бахар, дафинов лист и рибени парчета.

Така се процедира до изчерпване на продуктите. Завършва се с лимонови резенчета.

Рибата се залива с олио, което предварително е препържено и охладено.

Не е необходимо маринованата риба цялата да е залята с олио, но е желателно от време на време парчетата да се обръщат.

След 12 часа може да се насладите на уникално вкусна осолена маринована скумрия.

Приятен апетит! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: