Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена Риба»Осолена скумрия

Осолена скумрия

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46110483
Осолена скумрия1 / 3
12/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
"Вкусно мезе, приготвено с много мерак от истински майстор!"

Необходими Продукти

  • скумрия - едра 4 - 6 бр/парчето е между 400 - 600гр/
  • сол - по 1 с.л. на скумрия
  • захар - по 1 с.л. на скумрия
  • черен пипер - смлян
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита скумрия се подсушава и се натрива със захарта и солта равномерно отвън и отвътре. В коремчето поставяме копър.

Увиваме в амбалажна хартия или хартия за печене така, че рибата да може да диша. Слагаме я над шкафчето за зеленчуци в хладилника и забравяме за 7 дена, че там въобще има риба.

На седмия ден я изваждаме и консумираме като мезенце за изстудена водка или бира.

Гарнираме осолената скумрия с парчета тънко нарязан лук поръсен с копър и полят с лимонов сок и зехтин на вкус.

В добавка маслини без костилките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#220339
Потребител#220339
В рецептата пише и черен пипер, но не е описано как се използва. За това направих скумрията без него. Това проблем ли е и ако е мога ли да го добавя допълнително?
15.09.2018 21:33
5
Мима Йорданова Христова
Мима Йорданова Христова
Според мен, рибата на снимката не е приготвена по така споделената рецепта. Рецептата може и да е сполучлива, но според снимката е на студено пушена скумрия. Така, че когато публикувате рецепти, споделяйте снимки на приготвените от вас продукти.
14.03.2018 20:48
19
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Тъп въпрос,но не съм наясно:)Какво имате предвит с това че рибата да може да диша?Трябва ли да оставя отвор като я овивам или тя си диша през хартията?!
16.06.2017 19:13
10
Станислав
Станислав
Пробвайте и една още по-лесна рецепта за осолена /веяна/скумрия.Изчистете и за около час поставете в студена вода,като я сменяте няколко пъти./не махайте главата/.Изчистените риби наръсете обилно с едра сол и оставете в хладилника за ден-два.Завържете опашките с конец и изнесете на балкона.След висене около седмица/в студените месеци/ рибата е прекрасна за ядене,поръсена с пресен копър и обилно полята с лимонов сок.
24.01.2013 14:19
14
3
Цв. Маринова
Цв. Маринова
Приготвих си рибката,сега ще чакам 7 дни и тогава ще видя резултата.Много е лесна за приготвяне.
22.01.2013 18:09
10
1
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Така приготвената скумрия е идеално мезе за силни спиртни напитки или от нея става чудесна рибена салата.Всяко парченце можем накъсаме на по - дребни такива и да ги увием в парчета шунка прошуто с топено сирене
12.01.2013 12:39
софия
софия
Много ми харесва! Още утре ще се опитам да я направя.
13.08.2012 15:48
1
4