Рибена супичка

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
112
431
231
156
2
30/07/2020
"Един различен начин за приготвяне на сьомга - в рибена супичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • сьомга - 800 г комплект за супа
  • домат - 1 бр. пресен
  • картофи - 3 бр.
  • пипер - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде - 1 шепичка
  • девесил - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • За дресинг
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 50 мл
  • сушени чушки - 1 ч.л.
  • девесил - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме рибата в тенджера да се покрие с вода и изчакваме да заври, след което изхвърляме водата. Изплакваме рибата и заливаме със студена вода.

Варим сьомгата около 3 минути след като заври.

Изваждаме рибата в чиния и прецеждаме бульона, за да отстраним ако има паднали кости.

Към рибения бульон прибавяме нарязания лук, домат, картофи и пипер.

Посоляваме и варим до готовност на зеленчуците.

Обезкостяваме рибата и добавяме в последните десет минути, заедно с фидето и девесила.

За да приготвим дресинг, смачкаме една глава чесън и заливаме с оцет.

По желание към дресинга добавяме пресен девесил и сушени чушки.

При сервиране подправяме рибената чорба с дресинга.

Рибената супичка е готова.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар