Начин на приготвяне
Слагаме рибата в тенджера да се покрие с вода и изчакваме да заври, след което изхвърляме водата. Изплакваме рибата и заливаме със студена вода.
Варим сьомгата около 3 минути след като заври.
Изваждаме рибата в чиния и прецеждаме бульона, за да отстраним ако има паднали кости.
Към рибения бульон прибавяме нарязания лук, домат, картофи и пипер.
Посоляваме и варим до готовност на зеленчуците.
Обезкостяваме рибата и добавяме в последните десет минути, заедно с фидето и девесила.
За да приготвим дресинг, смачкаме една глава чесън и заливаме с оцет.
По желание към дресинга добавяме пресен девесил и сушени чушки.
При сервиране подправяме рибената чорба с дресинга.
Рибената супичка е готова.